Duurzaamheid

Duurzaam wooncomfort in een
Apeldoorns rijksmonument

Apeldoorn 9498

In de stadsvilla’s woon je comfortabel in een rijksmonument dat voorzien is van een duurzaam jasje: perfecte isolatie, gasloze en toekomstbestendige energievoorziening met behulp van aardwarmte in combinatie van zonnepanelen. In zijn nieuwe vorm van vijf stadsvilla’s kan het gebouw daardoor opnieuw minstens een eeuw mee.

S05 Erker LR
Mulo duurzaamheid

Individuele wamtepomp

Vloerverwarming én vloerkoeling

Gezond binnenklimaat met energiezuinige ventilatie

Perfecte isolatie met hoog-rendementsglas

Individuele wamtepomp
Vloerverwarming én vloerkoeling
Energiezuinige ventilatie
Hoogrendementsglas

We streven naar maximale verduurzaming, met als doel een energielabel A bij oplevering. Elke woning heeft een individuele warmtepomp met een verticale bodemwisselaar voor verwarming, koeling en warm tapwater. 

De vloerverwarming zorgt voor comfortabele temperaturen. Op warme dagen wordt koude uit de bodem rechtstreeks door het vloerverwarmingsnet gepompt. Dit haalt de top van de warmte in huis naar beneden (vandaar de term topkoeling), maar werkt niet als een airco. 

Het gebalanceerde ventilatiesysteem met warmteterugwinning zorgt voor een efficiënte luchtcirculatie in woonkeuken, badkamer, toilet en werkkamer. Ventilatie met warmteterugwinning zorgt ervoor dat gebruikte lucht naar buiten gaat, en schone verse lucht je stadsvilla binnenkomt. In de winter wordt de warmte van afgezogen lucht overgebracht op de ingeblazen lucht. 

Verder worden de stadsvilla’s voorzien van triple glas en isolerende maatregelen, waarbij bestaande monumentale ramen worden voorzien van nieuw hoogrendementsglas.

Bij de bouw streven we naar minimaal sloopwerk om waardevolle elementen te behouden. Bruikbare materialen worden zoveel mogelijk hergebruikt, waardoor we bovendien afval verminderen.

Deze duurzame aanpak zorgt voor energiezuinige en comfortabele stadsvilla’s, met minimale milieubelasting en het behoud van historische kenmerken.

Ook comfortabel wonen in een rijksmonument dat klaar is voor de duurzame toekomst? Meld je vrijblijvend aan en blijf op de hoogte.