FAQ

Meest gestelde vragen

Algemeen
Hoe komt de koop tot stand? 

De koop komt tot stand door het tekenen van de koop- (aanneem)overeenkomst. Zodra alle opschortende voorwaarden zijn vervallen, kan de akte van de grond passeren bij de notaris.


Wat betekent v.o.n.?

O.N. betekent vrij op naam. Dat wil zeggen dat in de koopsom alle kosten zijn inbegrepen die nodig zijn om de woning te verwerven. Er zijn ook kosten die hier niet onder vallen, zie hiervoor de prijslijst. Over de koopsom wordt overdrachtsbelasting betaald en geen B.T.W.


 Wat is een koop- en aannemingsovereenkomst? 
  • De koopovereenkomst regelt de aankoop van de grond en de aanneemovereenkomst regelt de opdracht aan de aannemer die de Stadsvilla transformeert.
  • Transformeren betekend “verandering”. Dat is wat in dit project gebeurt. Voormalig schoolgebouw met hoofdonderwijzerswoning wordt veranderd in 5 royale Stadsvilla om te wonen.

Heb ik na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst ook nog bedenktijd? 

De bedenktijd is één kalenderweek, dus 7 dagen. Daarnaast is er een voorbehoud van financiering. Je krijgt 2 maanden de tijd om de financiering te regelen.


Als ik een optie neem, zit ik dan gelijk aan de woning vast? 

Nee, een optie geeft je een periode de tijd om te overwegen of je de woning wilt kopen. De maximale optieperiode is 4 weken.


Met welke andere kosten moet ik rekening houden als ik een woning koop?

Bij het kopen van een kavel moet je rekening houden met bijkomende kosten, zie hiervoor de verkoopinformatie.
De bijkomende kosten voor het kopen van een woning bestaan onder andere uit: stoffering, keuken, inrichting, aansluiting glasvezel en telefoon, verhuizing, financieringskosten en eventueel een overbruggingshypotheek.


Wanneer wordt de grond geleverd bij de notaris? 

De grond wordt geleverd, zodra 4 van de 5 Stadsvilla’s zijn verkocht. De levering vindt plaats bij de notaris.


Service
Het kopen van een Stadsvilla is niet zomaar iets, bij wie moet ik zijn voor vragen? 

Zodra de koop-/ aannemingsovereenkomst getekend is, wordt deze verzonden naar de bouwmaatschappij van Van Wijnen. De projectleider van de bouwmaatschappij nodigt u uit voor een persoonlijk gesprek om uw woonwensen te bespreken.


Hoeveel jaar garantie krijg ik?

Hiervoor geldt de koop-/aanneemovereenkomst. Je hebt zes jaar garantie op de verbouwing. Voor sommige onderdelen is deze garantie korter. Je kunt hier alles over lezen in de bijlage bij de koop-/aanneemovereenkomst, waarin de garanties van  Van Wijnen zijn genoemd.


Ik wil graag een Stadsvilla kopen in project De meesters van Apeldoorn, maar ik moet mijn huidige woning nog verkopen. Kan Van Wijnen me hierbij helpen? 

Van Wijnen kan je hierbij helpen door de projectmakelaar in te zetten. De projectmakelaar bepaalt samen met jou een verkoopstrategie voor een succesvolle verkoop van je huidige woning.


Bij wie moet ik zijn voor eventuele klachten na de oplevering? 

Tot drie maanden na de oplevering (dit is de onderhoudsperiode van de woning) kun je jouw klachten melden bij de projectleider van de bouwmaatschappij of diens vertegenwoordiger. Zij behandelen de klacht en zorgen ervoor dat de klacht bij de juiste persoon terechtkomt voor de afhandeling ervan. Na deze drie maanden kun je klachten melden bij de Servicedesk van Van Wijnen.


Contact, informatie en downloads
Wie of wat is Van Wijnen?

Van Wijnen is de ontwikkelaar en bouwer van project De Meesters van Apeldoorn.


Hoe kan ik contact opnemen met Van Wijnen? 

Tijdens de verkoopperiode kunt u contact opnemen met de makelaar. Zodra de koop- en aannemingsovereenkomst is getekend, wordt de projecteider van de bouwmaatschappij toegewezen. Hij neemt contact met u op. Maar natuurlijk mag u ook zelf contact opnemen.


 Ik ben geïnteresseerd en ik wil graag meer informatie. Hoe meld ik mij aan?

U kunt zich aanmelden via de website of contact opnemen met de makelaar.


Hoe word ik op de hoogte gehouden over de bouw van project ?

Wanneer u een Stadsvilla koopt van Van Wijnen ontvang u regelmatig een nieuwsbrief van Van Wijnen. Hierin wordt de voortgang van de bouw beschreven.


Zijn er ook brochures beschikbaar?

Er is een prachtige brochure beschikbaar bij de makelaar, maar staat ook digitaal op de website.